فرصت زیادی برای دیپلماسی هستهای ایران و امریکا باقی نمانده است؛ وضعیت پیچیده برجام و روابط ایران و آمریکا؛ بعد از دولت روحانی چه خواهد شد؟
جارستان به نقل از تیک؛ ارنست مونیز” وزیر انرژی سابق امریکا گفته بود تنها ده هفته برای آمریکا به منظور پیشرفت دیپلماسی جدی با ایران وجود دارد. مونیز وزیر انرژی دوره دوم دولت اوباما که در مذاکرات هستهای منجر به برجام در سال ۲۰۱۵ میلادی نقش مهمی داشت، در گفتگو با “سی ان بی سی”
جارستان به نقل از تیک؛ ارنست مونیز” وزیر انرژی سابق امریکا گفته بود تنها ده هفته برای آمریکا به منظور پیشرفت دیپلماسی جدی با ایران وجود دارد. مونیز وزیر انرژی دوره دوم دولت اوباما که در مذاکرات هستهای منجر به برجام در سال ۲۰۱۵ میلادی نقش مهمی داشت، در گفتگو با “سی ان بی سی” میگوید: فرصت کمی باقی مانده و دولت بایدن باید هر آنچه میتواند را پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران انجام دهد”.
گفتگوها میان امریکا و ایران در حال وقفه است. ایران در حال برنامهریزی برای دوران پس از ریاستجمهوری روحانی است.
شبکه خبری “سی ان بی سی” امریکا با اشاره به اظهارات اخیر “ارنست مونیز” وزیر انرژی سابق امریکا در اینباره که گفته بود تنها ده هفته فرصت برای امریکا به منظور پیشرفت دیپلماسی جدی با ایران وجود دارد مینویسد: “تحلیلگران معتقدند که نامزدهای محافظهکاران در انتخابات ایران دست بالا را خواهند داشت. محبوبیت روحانی به پایینترین سطح ممکن تنزل یافته و تحریمها اقتصاد ایران را در وضعیت نامطلوبی قرار دادهاند. این موارد همگی چشم انداز مذاکرات هستهای را پیچیدهتر میسازند.
مونیز وزیر انرژی دوره دوم دولت اوباما که در مذاکرات هستهای منجر به برجام در سال ۲۰۱۵ میلادی نقش مهمی داشت، در گفتگو با “سی ان بی سی” میگوید: فرصت کمی باقی مانده و دولت بایدن باید هر آنچه میتواند را پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در ایران انجام دهد”.
این شبکه خبری میافزاید: “با پایان کار دولت روحانی کار “ظریف” وزیر خارجه آن دولت که یکی از معماران کلیدی برجام بود به پایان خواهد رسید. با پیروزی احتمالی تندروها در انتخابات ایران پرونده هستهای ایران برای امریکا پیچیدهتر خواهد شد.
یک تحلیلگر مسائل خاورمیانه در اندیشکده “چتم هاوس” معتقد است که دولت بایدن نمیخواهد گروگان زمانبندیهای طرف ایرانی باشد؛ همانگونه که “رابرت مالی” نماینده ویژه امور ایران دولت بایدن نیز گفت دولت او عجلهای برای توافق با ایران ندارد. به نظر میرسد بایدن میخواهد موضع سختگیرانهتری در قبال ایران اتخاذ کند، اما این بدان معنا نیست که دولت او به ظرفیتهای سیاسی در شرایط انتقال قدرت از دولتی به دولت دیگر در ایران بیتوجه است.
مونیز معتقد است رد پیشنهاد اروپاییها از سوی ایران یک استراتژی مذاکراتی است که از دید او کارآمد نیست. او معتقد است فرصت محدود و اندکی در زمانی کوتاه برای دستیابی به توافق میان ایران و امریکا وجود دارد. او میگوید دو طرف نباید انتظار برداشتن گامهای بزرگ را در ابتدای کار از یکدیگر داشته باشد.
این شبکه خبری در ادامه میافزاید: “در جبهه اصولگرایان و راستگرایان نام “حسین دهقان” و “محمدباقر قالیباف” مطرح شده که هر دو دارای سوابق نظامی هستند. قالیباف علیرغم اصولگرا بودن از امکان مذاکره با امریکا سخن گفته، اما همزمان خواستار خروج نیروهای امریکایی از خاورمیانه و کاهش نفوذ امریکا در منطقه شده است. قالیباف از شکست ترامپ در انتخابات امریکا استقبال کرد، اما گفته بود فشار حداکثری ترامپ به فشار هوشمندانه بایدن تغییر شکل پیدا کرده است. علیرغم آنکه ایران به پیشبینیناپذیر بودن نتیجه انتخابات مشهور است، اما احتمالا تندروها در انتخابات پیش رو دست بالا را خواهند داشت. رئیس جمهوری اصولگرای بعدی احتمالا علاقهای به پایبندی به تعهدات دولت روحانی نخواهد داشت”.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰